Wiele osób może to zaskoczyć, ale słodycze dobrej jakości, z dobrym składem, które są wkomponowane w nasze dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, nie wyrządzają mam szkody.
Problem zaczyna się dopiero wtedy, kiedy zaczynają być dominującym elementem naszego odżywiania.
Bezwzględnie szkody dla naszego organizmu przynosi spożywanie słodyczy zawierających syrop glukozowo-fruktozowy i jego pochodne, a także utwardzone tłuszcze roślinne – tłuszcze trans.
Są to predyktory chorób metabolicznych typu: Insulinooporność, Cukrzyca typu 2, a także chorób związanych z podwyższonym kwasem moczowym, np. dną moczanową.
Podsumowując – planując słodką chwilę zapomnienia, zawsze należy sprawdzać skład słodyczy, po które zamierzamy sięgnąć. Jeśli zadbamy o ich dobrą jakość, odpowiedni skład i będziemy kontrolować częstotliwość ich spożywania, w tym zapotrzebowanie kaloryczne, możemy być spokojni.
Psychodietetyczka i specjalistka żywienia
Kreuję odpowiednie nawyki zdrowotne i żywieniowe, a także walczę z mitami oraz modami żywieniowymi. Pomagam realizować programy żywieniowe i wspieram w procesie zmian, wprowadzam i uczę idei jedzenia intuicyjnego. Jestem wielką entuzjastką zdrowego odżywiania, wegetarianką – "Jesteśmy tym, co jemy", która trzyma się zasad „Medycyny opartej na faktach”.
DIETA Z WYBOREM MENU Intensywne dni za Nami! Jesteśmy gotowi, aby przedstawić Wam najważniejsze rzeczy, nad którymi ciężko pracowaliśmy. Od...
Czytaj więcejDieta przede wszystkim powinna być dobrana do rodzaju treningu i naszego celu treningowego. Profesjonalny trening zakłada taką dietę, która uwzględnia...
Czytaj więcej”Niechaj pożywienie będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem” Idealna dieta to dieta zindywidualizowana, która uwzględnia stan zdrowia i zalecenia dietetyczne....
Czytaj więcej
Catering, automat z ciepłymi posiłkami:
+48 733 868 111
info@potrafka.pl
DIETA PUDEŁKOWA Biuro Obsługi Klienta:
(Pon-Pt w godz. 9-14)
+48 530 672 771
diety@potrafka.pl