Posiłki regeneracyjne

Realizacja posiłków regeneracyjnych

Zgodnie z art. 232 Kodeksu Pracy – pracodawca jest zobowiązany zapewnić pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych odpowiedni pod względem kaloryczności posiłek, jeżeli jest to niezbędne ze względów profilaktycznych. Posiłek profilaktyczny dla pracownika wykonującego pracę fizyczną powinien posiadać około 1000 kalorii oraz zawierać około: 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek.

Standard realizacji usługi

Nabyte doświadczenie w branży gastronomicznej pozwala oferować nam usługi cateringowe dla firm i instytucji na najwyższym poziomie i zadowolić nawet najbardziej wymagających klientów.


Współpracując z Nami otrzymujecie Państwo:

  • Gwarancję świeżych, smacznych, pełnowartościowych posiłków zgodnie z wymogami
  • Możliwość przygotowania indywidualnego menu pod potrzeby danej organizacji czy preferencji pracowników,
  • Dostęp do prostego modelu monitorowania i rozliczania posiłków,
  • Bezpieczeństwo i wysoką jakość produktu,
  • Całodobowy kontakt z naszym działem realizacji usług.

Nasz wyszkolony zespół każdego dnia dba o zachowanie najwyższych standardów od momentu produkcji po dostarczenie potraw do Państwa firmy. Dobór menu posiłków regeneracyjnych ustalany jest każdorazowo indywidualnie. Daje to pełen wachlarz możliwości i doceniane jest przez odbiorców, którzy mają zapewnione codziennie świeże, urozmaicone dostawy posiłków.

Jesteśmy partnerem elastycznym – słuchamy oczekiwań, jesteśmy otwarci na nietypowe rozwiązania dotyczące potraw spoza standardowej oferty, ilości, godzin dostaw, itp. Realizujemy zamówienia jednorazowe i kontraktowe. Indywidualnie ustalamy szczegóły współpracy w zakresie menu, terminu dostaw oraz formuły wydawania potraw. Posiłki regeneracyjne możemy wydawać na terenie zakładu, dostarczyć w termosach zbiorczych lub opakowaniach jednorazowych.

NOWOŚĆ! Catering dla firm jakiego jeszcze nie znacie

Jako jedyny podmiot w województwie świętokrzyskim oferujemy realizację posiłków regeneracyjnych z wykorzystaniem innowacyjnego automatu. To nowoczesny rodzaj chłodni ze zintegrowanym modułem grzewczym, wyposażony w intuicyjny ekran dotykowy, dający dostęp do najwyższej jakości świeżych i ciepłych posiłków 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Unikalność tego rozwiązania pozwala zjeść gorący posiłek w dowolnie wybranym momencie. To rozwiązanie doskonale sprawdzi się w firmach pracujących zmianowo, w której pracownicy w różnym czasie odbywają przerwę.

Realizacja posiłków regeneracyjnych w Automacie

Posiłki regeneracyjne dla pracowników realizowane są poprzez przygotowanie indywidualnych kart przedpłaconych, gdzie każda z nich posiada swój numer identyfikacyjny. Na kartach programowany zostaje limit dzienny bądź miesięczny do wykorzystania (ilościowy bądź wartościowy) ustalany w zależności od potrzeb firmy. Każdy z pracowników w dowolnym momencie może skorzystać z automatu wybierając posiłek za pomocą intuicyjnego ekranu dotykowego – posiłek wydany zostanie na gorąco, gotowy do spożycia. Posiłki, które trafiają do naszych automatów są jednodniowe oraz pakowane bez użycia gazów ochronnych. Oznacza to, że oferowane przez nas dania są zawsze świeże.

PRZYKŁADOWE MENU

WARIANT 1 – Zupa 500 ml, wkładka w postaci mięsa 100g, chleb 120g
  • Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Kapuśniak
  • Zupa grochowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa gulaszowa
WARIANT 2 – Posiłek jednodaniowy: 150g mięsa, 150-200g kaszy / ryżu / ziemniaków, 120g surówki
  • Kotlet mielony, puree, buraczki zasmażane
  • Pieczeń wieprzowa w sosie, kasza gryczana, marchewka z jabłkiem
  • Żeberko pieczone, ziemniaki, kapusta zasmażana
  • Udko z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem
  • Karkówka wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki opiekane, sałatka szwedzka
  • Schab pieczony w sosie chrzanowym, ziemniaki, kapusta kiszona
  • Makaron penne z sosem bolognese

W bezpośredniej rozmowie szczegółowo przedstawimy naszą ofertę oraz chętnie poznamy Państwa oczekiwania i potrzeby związane z obsługą cateringową waszej firmy. Ceny i asortyment w ofercie dla firm są ustalane indywidualnie. Prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy w celu omówienia oferty i warunków współpracy!

Catering, automat z ciepłymi posiłkami:
+48 733 868 111
info@potrafka.pl

DIETA PUDEŁKOWA Biuro Obsługi Klienta:
(Pon-Pt w godz. 9-14)
+48 530 672 771
diety@potrafka.pl