Już od 63,00 zł
Dieta z niskim glutenem przeznaczona jest dla osób ze szczególną wrażliwością na występowanie glutenu w pożywieniu. Jadłospis wyklucza z posiłków gluten, a więc produkty z pszenicy, żyta, pszenżyta, orkiszu i jęczmienia. W menu wykorzystujemy ich zamienniki. Dieta zawiera 5 posiłków. Z uwagi na to, że wszystkie posiłki z naszych diet są przyrządzane w jednym zakładzie produkcyjnym nie polecamy stosowania diety osobom chorym na celiakię.
Zamów dietęPasta z wędzonego pstrąga w ogórku ze szczypiorkiem, czerwoną cebulą i papryką
Sałatka z serem z kozierdką, winogronem, oliwką, suszonym pomidorem i szynką alpejską, marmolada z czerwonej cebuli
Stek z polędwicy z puree ziemniaczanym i grillowanymi warzywami
Naleśnik bezglutenowy z twarożkiem jeżynowym i czekoladą
Sałatka Cezar z grzanką bez glutenu
Co znajdziesz w diecie
W naszej diecie znajdziesz posiłki ograniczające gluten, tworzone w oparciu o rośliny naturalnie niezawierające glutenu, a zatem: mąkę kukurydzianą, ryżową, sojową, gryczaną, proso, amarantusa oraz komosę ryżową. W programie diety eliminującej gluten stosujemy również kaszę jaglaną, orzechy, soczewicę, ciecierzycę, sezam, siemię lniane i ziarna słonecznika, a także bezglutenowy owies.
Dieta zawiera również całe mnóstwo smacznych składników, nabiał, owoce i warzywa, które mogą spożywać osoby z nietolerancją glutenu. Na takiej bazie tworzymy zbilansowany, pełen wartościowych składników jadłospis.
Catering, automat z ciepłymi posiłkami:
+48 733 868 111
info@potrafka.pl
DIETA PUDEŁKOWA Biuro Obsługi Klienta:
(Pon-Pt w godz. 9-14)
+48 530 672 771
diety@potrafka.pl