Przykładowy tydzień - Potrafka - Fabryka Zdrowia
facebookbez glutenu certyfikat
phone min 733-868-111
email min info@potrafka.pl

Poniedziałek


Śniadanie: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidorem i grahamką

II śniadanie: Sałatka owocowa

Obiad: Klopsiki z indyka w sosie ziołowym, sałatka z selerem naciowym i jabłkiem, ryż brązowy

Podwieczorek: Sałatka z ricottą, orzechami, gruszką i granatem, dip miodowo-musztardowy

Kolacja: Wędzony łosoś, twarożek z pomidorem i kiełkami, grzanki żytnie

Wtorek


Śniadanie: Bułka pełnoziarnista z pastą z wędzonej makreli i ogórkiem

II śniadanie: Twaróg z rzodkiewką i koprem w naleśniku ziołowym

Obiad: Filet z sandacza z gotowanym brokułem i puree z marchewki

Podwieczorek: Racuszki z jabłkiem

Kolacja: Krem z pomidorów z pesto

Środa

Śniadanie: Omelt ze szpinakiem, serem feta i otrębami

II śniadanie: Kisiel z owocami leśnymi

Obiad: Limonkowa pierś z kurczaka ze  świeżym tymiankiem, dziki ryż, mix sałat

Podwieczorek: Smoothie pomarańczowe ze szpinakiem, migdałami i miodem

Kolacja: Sałatka caprese

 

Czwartek


Śniadanie: Pancake z jogurtem greckim i musem malinowym

II śniadanie: Hummus z pieczonego buraka ze szpisnakiem i grzankami

Obiad: Bolognese z wołowiny z makaronem tagliatelle

Podwieczorek: Bounty jaglane

Kolacja: Sałatka z wędzonym indykiem, pomarańczą i orzechami, dressing limonkowy

Piątek


Śniadanie: Frittata warzywna z rukolą

II śniadanie: Kefir z truskawkami i bananem

Obiad: Penne razowe z zielonymi warzywami, suszonym pomidorem i parmezanem

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe

Kolacja: Placuszki warzywne z dipem jogurtowo-tymiankowym

157x237-crop-90-images_djmediatools_katering
157x237-crop-90-images_djmediatools_podrafka_www_03
157x237-crop-90-images_djmediatools_podrafka_www_04
157x237-crop-90-images_djmediatools_podrafka_www_06
157x237-crop-90-images_djmediatools_porady-dietetyczne
This album doesn't contain any items