facebookbez glutenu certyfikat
phone min 733-868-111
email min info@potrafka.pl
To dieta, której podstawową zasadą jest wykluczenie z jadłospisu glutenu - szczególnego rodzaju białka. Jego źródłem są pszenica, żyto, pszenżyto, orkisz i jęczmień. W diecie bezglutenowej bezpieczne są produkty z mąki kukurydzianej, ryżowej, sojowej, gryczanej, prosa, amarantusa, komosy ryżowej, ponieważ te rośliny naturalnie nie zawierają glutenu.
W jadłospisie mogą znaleźć się również kasza jaglana, orzechy, soczewica, ciecierzyca, sezam, siemię lniane i ziarna słonecznika, a także bezglutenowy owies. 
 
 
PRZYKŁADOWY DZIEŃ
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku z malinami
Drugie śniadanie: Sałatka warzywna ze słonecznikiem
Obiad: Pstrąg z ryżem i szpinakiem
Podwieczorek: Koktajl truskawkowo-cytrynowy
Kolacja: Placki kokosowo- orzechowe 
 
Dieta bezglutenowa
5 posiłków
Zamówienie tygodniowe
51zł / dzień
Zamówienie miesięczne
47zł / dzień

wroc do poprzedniej strony

157x237-crop-90-images_djmediatools_katering
157x237-crop-90-images_djmediatools_podrafka_www_03
157x237-crop-90-images_djmediatools_podrafka_www_04
157x237-crop-90-images_djmediatools_podrafka_www_06
157x237-crop-90-images_djmediatools_porady-dietetyczne
logo_v5
AT KDrezno_logo
15941372_1821086868174080_6289929502713312193_n
TK_logo_2016-01 - kwadrat 300
949077_1002682_logoeffector_kielce
serownia podlazy
winnica.plochockich.komp